
Jej skład to głównie mieszanka hibiskusa, trawy cytrynowej, dzikiej róży, mango oraz owoców męczenicy. Dodatkowo znajdziemy tam passiflorę. Najlepiej smakuję z 2 łyżeczkami białego cukru lub z 3 brązowego. Nie polecam dodawać miodu, czekolady lub cynamonu. Popsują one delikatny smak egzotycznych owoców zawartych w jej składzie. Hibiskus (zwany także ketmią) to delikatna roślina rosnąca w ciepłych miejscach naszej planety. Wyróżnia się 220 gatunków tej rośliny, jednak w Starbucks znajdziemy mieszankę kilku rodzajów hibiskusa. Roślina ta ma też dobre właściwości lecznicze oraz jest stosowana w herbatach innych firm, takich jak Lipton, czy Dilmah. Myślę, że warto zapłacić i kupić tę herbatę, ponieważ jest ona smaczna, zdrowa oraz zawiera dużo egzotycznych roślin i owoców w składzie. Więcej informacji znajdziecie na oficjalnej stronie marki Starbucks: http://www.starbucks.co.uk/menu/beverage-list/brewed-tea/hibiscus-blend-tea

Brak komentarzy:
Prześlij komentarz